ČLANEK – Glasbena božična zgodba v Dramljah

Na predvečer praznika svetih treh kraljev, ko marsikje po naših krajih hodijo po domovih koledniki, smo v Dramljah zgodbo malo obrnili in krajane povabili, da pridejo v našo župnijsko cerkev sv. Marije Magdalene in ob zaključku božičnega časa prisluhnejo naši glasbeni božični zgodbi.

Krajani so se vabilu lepo odzvali in napolnili cerkev. Prisluhnili so 28 pevskim in instrumentalnim točkam, ki so prepletale kot zgodba in poustvarili dogajanje svete noči. Sodelovali so vsi trije cerkveni zbori: odrasli, mladinski in otroški ter ženski in moški pevski zbor. Prisluhnili smo pevskemu kvartetu ter živahnim zvokom kvarteta flavt. V višave so nas ponesli zvoki trobent in saksofona. Na koru so donele orgle, pri oltarju pa klaviature. Pravo rajsko vzdušje so iz svojih strun izvabili kitaristi, violinistki in citrarki, ritem pa jim je dajal nizko doneč zvok kontrabasa. Božično vzdušje so dopolnili zvoki kraguljčkov, zvončkov in triangla. Nad celotno zgodbo pa je bdel Simon Kolar, ki je skupaj z zborovodji poskrbel za ubrane zvoke.

Po končani prireditvi so se obiskovalci pred cerkvijo zadržali ob toplem napitku in sladkih dobrotah, nastopajoči pa so se poveselili v domu kulturnih dejavnosti.

Napisala: Nataša Seničar