BOŽIČNI KONCERT

V soboto, 5.1.2019, je v drameljski župnijski cerkvi zapelo in vse dobro v novem letu zaželelo vsem navzočim več drameljskih zborov, ki jih je povezovala zgodba o Marku, ki je izgubil črko B. V Dramljah se je vedno lepo pelo in tudi sobotni koncert je postregel s pestrim programom božičnih in koledniških pesmi. Ženski pevski zbor Dramlje se je prvič predstavil pod vodstvom nove zborovodkinje Anje Zdolšek. S svojim petjem so potovale od tradicionalnih božičnih melodij do popevke, ki je z mladostnim ritmom popestrila večer. Na orglah jih je spremljala Zala Jurak.

Moški zbor Dramlje že vrsto let vodi prof. Matevž Goršič. Predstavili so se z različnimi skladbami, ki je vsaka na svoj način predstavila praznovanje in običaje ob božiču in novem letu. Pod vodstvom Lucije Kolar je nastopil tudi Cerkveni pevski zbor Dramlje, ki se je predstavil z dvema pesmima. Na orglah jih je spremljala Anja Zdolšek. V Dramljah imamo tudi pevski pomladek. V vrstah Otroškega cerkvenega pevskega zbora se zbirajo otroci od 2. do 8. razreda. Predstavili so nam venček božičnih pesmi. Zbor vodi Anja Preložnik. Na klavinovi jih je spremljala Lucija Kolar.

Za konec pa so nastopili še Mešani pevski zbor Dramlje, pod vodstvom prof. Matevža Goršiča. Zapeli so tradicionalno irsko pesem An Irish blessing in Oj koledo leto lepo mlado, ki jo je posebej za drameljski mešani pevski zbor napisal Matevž Goršič. Z zaključno pesmijo Sveta noč pa se je kulturno društvo Dramlje poslovilo od poslušalcev, ki so ga skozi celoten večer nagrajevali z aplavzi.

Celoten koncert so z dramskimi prizori obogatili letošnji drameljski birmanci. Pripravili so igro Marko, ki je izgubil črko B. Z njo so želeli prikazati posebnost božiča, ljubezni in miru, ki jo ljudje v današnjem hitrem tempu življenja še kako močno potrebujemo.

Za uspešno izveden koncert se kulturno društvo Dramlje še posebej zahvaljuje domačemu gospodu župniku Niku Kranjcu za gostoljubje, vsem cenjenim poslušalcem za aplavze in pohvale, zborovodjem, organistkam, birmancem ter pevkam in pevcem za doživet in lepo pripravljen božični koncert.

(Lucija Jager)