IZLET V VERŽEJ

V soboto, 21.10.2017, je kar 51 otroških župnijskih sodelavcev z g. župnikom in s spremljevalci poromalo v Veržej.

Izpred domače cerkve je avtobus odpeljal ob 9. uri. Med kratkim postankom v Mariboru je bila malica, otroci pa so si lahko tudi na hitro ogledali strmo mariborsko Pohorje. Na avtobusu se je nato otrokom pridružila zborovodkinja Anja, ki je, po spletu okoliščin, imela ravno na ta dan zjutraj obveznosti v Mariboru.

V Veržej smo prispeli okoli 11.30 in tam sta otroke že čakala g. Ivan in ga. Urška, ki sta jim pokazala, kako se oblikujejo izdelki iz gline. Otroci so nato navdušeno izdelovali in ustvarjali in čas je kar prehitro minil, saj je kmalu sledilo odlično kosilo.

Po kosilu je bil prosti čas in ena skupina se je odločila za sprehod do Mlina na Muri, druga skupina je na igrišču igrala nogomet, tretja skupina je izbrala igro “med dvema ognjema”, najmlajši pa so uživali na otroških igralih.

Ob 16. uri smo v salezijanski kapeli imeli sv. mašo, ki so jo s petjem in branjem sooblikovali otroci in je bila res prava hvalnica Bogu.

Sledilo je slovo in ob 18. uri prihod domov.

Dan je bil lep, k čemur je pripomoglo tudi vreme, otroci pa tako ali tako na vsakem koraku izžarevajo navdušenje in veselje. Upamo, da je bil to začetek nove tradicije in zgodbe, ki otroke bogati in jim tudi na tak način bliža božje stvarstvo.