PRVO SV. OBHAJILO

V nedeljo, 13.9.2020, je 22 lanskih tretješolcev prejelo 1. sv. obhajilo. Prejšnje veroučno leto so se s katehistinjo Petro vse do meseca marca pripravljali na slovesnost, ki je bila načrtovana za junij, nato pa je bil zaradi razmer (covid-19) dogodek prestavljen na jesenski čas.

Otroci so se v času devetdnevnice vsak večer zbirali pri sv. maši in se pripravljali na slovesnost, ki jo je s petjem obogatil otroški cerkveni pevski zbor pod vodstvom Anje in Lucije.

Ker je bila zaradi upoštevanja varnostnih navodil NIJZ cerkev rezervirana za prvoobhajance in njihove starše, so sorodniki, prijatelji in ostali župljani lahko sv. mašo spremljali na prostem pred cerkvijo, preko dveh TV ekranov. Za organizacijo prenosa je poskrbelo domače podjetje Etra d.o.o., za kar se jim vsi udeleženci še enkrat zahvaljujejo.

Ob koncu so se starši in otroci zahvalili katehistinji Petri, g. župniku in gospe Ireni, ki je otroke vsako sredo spremljala na poti do veroučne učilnice in nazaj v šolo. Katehetski svet pa je za otroke pripravil spominska darila, ki jih bodo spominjala na ta lepi dan.