REVIJA CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV

V nedeljo, 6.10.2019 ob 15. uri, je v cerkvi sv. Marije Magdalene v Dramljah potekalo srečanje cerkvenih pevskih zborov dekanije Šmarje pri Jelšah. Udeležilo se ga je 5 pevskih zborov: vokalna skupina sv. Vid, Šentvid pri Grobelnem, cerkveni pevski zbor Šmarje pri Jelšah, cerkveni mešani pevski zbor Ponikva, mešani pevski zbor sv. Jakob in cerkveni pevski zbor Dramlje.

V uvodu so združeni glasovi vseh pevcev zapeli pesem S skupno pesmijo prosimo, sledilo je kratko bogoslužje, nato se je s po dvema pesmima predstavilo vseh pet zborov, zaključili pa so zopet združeni pevski zbori in zapeli pesem O pridi, Sveti Duh, Tolažnik.  Dogajanje je povezovala pevka drameljskega pevskega zbora, Mojca Bobnar, ki je predstavila župnijo Dramlje in njene podružnične cerkvice skozi besede diplomske naloge naše sokrajanke, Urške Podčedenšek.

Po pevskem druženju je sledilo še druženje pred cerkvijo in v prostorih Slomškove dvorane, kjer so pridne roke naših vinogradnikov in gospodinj pripravile pogostitev za vse udeležence.

Nekaj foto utrinkov, avtor: Mitja Jager, Barbara Jager