ČLANEK – Miklavževanje 2022

Kako je lep adventni čas… Na venčku prižigamo svečke in že odštevamo dneve do Božiča, ko bo prišel Jezus med nas. Se ga boste odrasli razveselili tako iskreno, kot smo se otroci  Svetega Miklavža? Prišel je v družbi parkeljna, za vsak slučaj, in nas razveselil s prijaznimi besedami in lepimi darili. Zbralo se nas je čez 160 otrok , tako da je bila Slomškova dvorana skoraj premajhna za vse.

Hvala vsem, ki ste ga povabili tudi v Dramlje: katehetskemu svetu, ki mu vsako leto napiše tako prijazno pismo, da Sveti Miklavž res ne more reči ne! Hvala  S. Anji, ki je Svetemu Miklavžu in vsem obiskovalcem pokazala koliko angelčkov živi v naši župniji… In ker se njihova ljubezen širi,  tudi prepirljivi, jezni in leni ljudje v adventu postanejo pridni, dobri in ljubeznivi. Hvala Danici Čater, da je sprejemala naša pisma in jih pravi čas poslala na Miklavžev naslov. In g. župniku za podporo.

Naj se predanost, dobrota in ljubezen v teh dneh do Božiča razširijo na vso našo župnijo, da bomo skupaj pričakali Jezusa v jaslicah, z otroškim veseljem in srečo v srcu.